Bebizonyosodott, hogy legtöbben nem anyagi okokból nem mennek el fogászati kezelésre, hanem mert egyszerűen félnek! Valahogy az embert zavarja és borzongással tölti el, ha szájában matatnak. Pedig nem kéne félni, a mai szakszerű kezelések nem járnak különösebb kellemetlenséggel, mint tudjuk a széles vidám mosoly titka a szép ápolt fogakban rejlik. Gondoljunk csak bele, hogy egy finom mákos guba után nem merünk nevetgélni, mert hátha egy kis mákszem szorult a fogaink közé. Nem véletlen, hogy akinek nincsenek rendben a fogai, úgy érzi nem elég ápoltak, valamiért mindig olyan rosszkedvűnek tűnik. Pedig csak nem mer mosolyogni egy nagyot, mert fél, hogy másoknak elborzasztó a nem megfelelő fogazata.  

Nem csak esztétikailag fontos, hogy odafigyeljünk a fogaink épségére, de élettanilag is nagyon fontos, hogy rendes megrágjuk az ételt, amit a testünkbe juttatunk. Elősegíti a könnyebb és hatékonyabb emésztést. 

A Madenta fogorvosi rendelő közel húsz éve nyitotta meg kapuit a belváros szívében. Közel negyven kollégánk szakszerű és barátságos hozzáállása biztosítja, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatásba részesüljön minden páciensük.   Itt a kezelés minden egyes fázisát, olyan szakember végzi, aki nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkezik saját területén. Bármilyen komplex kezelésre is van szüksége, a Madentánál jó helyen jár! Nálunk nem hideg, rideg kórházi környezet várja a vendégeket, ami már magában is nyomasztó tud lenni, hanem egy családias, megnyugtató miliő, ahol gyerek felnőtt egyaránt nyugodtan hátra dőlhet, hogy kiváló kezekben van. 

Fontos, hogy már gyerekkorban odafigyeljünk a fogak megfelelő ápolására. Rendkívül lényeges a fogszabályozás, hiszen ebben a korban még könnyebben kezelhetőek a fogászati rendellenességek, nem beszélve arról, hogy így kiküszöbölhető a felnőttkori önbizalom és egészséggel kapcsolatos problémák többsége.

A fogászati kezelések skálája nagyon széles, de szeretnélek titeket egy kettővel megismertetni, ami a Madentánál a legmagasabb minőségben érhető el. 

Fogszabályozás

A fogszabályozás az egészséges csillogó fogak alapköve. Az egészséges és esztétikus fogazat életminőségünk része, önértékelésünk szimbolikus jelzője. A szép, szabályos fogazat azonban nem kizárólag esztétikai kérdés: a fogszabályozás a megelőzés, a fogmegtartás lényeges eszköze. Csak a szabályos fogsor teszi lehetővé a fogazat könnyű tisztítását és az egyszerű szájhigiéniát. A rendezetlen fogazatban a lepedék megtapadása fokozott és szabályos rágás hiányában a fogak  öntisztuló képessége nagymértékben károsul, ami a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulása szempontjából elháríthatatlan rizikótényező. A kiálló, előreálló metszők (“kapafogak”) baleseti sérülése, letörése hússzor nagyobb kockázati tényezőt jelent 10-14 éves korban, a normál állású frontfogakhoz képest. Kizárólag az egymáshoz képest megfelelően álló fogak és a korrekt módon záródó fogsor teszi lehetővé az egyes fogak túlterhelésének elkerülését, a fájdalmas állkapocs ízületi problémák megjelenését.

A fejfájások számottevő részére bizonyítottan visszavezethető a rosszul kialakult fogsor illeszkedése. A rágási zavarok közismerten az emésztőrendszeri és az általános tápláltsági, ezáltal a teljes egészségi állapotra is kihatással lehetnek. Fogaink helytelen állása a beszédkészség rendellenességeit is okozhatja, illetve az önértékelésre is negatív hatással lehet.

Fogkő eltávolítás 

Sokan úgy gondolják, hogy elég a napi 2-3 szori fogmosás, a különböző szájvizek fogselymek használata, hogy ínyük és fogaik megőrizzék egészségüket. Ez nem igaz, hatalmas tévedés! 

Az otthoni alapos szájápolás elengedhetetlen, de a fogkefénkkel soha nem tudunk minden ételmaradékot és egyéb szennyeződést eltávolítani, arról nem is beszélve, hogy a legszabályosabb fogsornak is akadnak nehezen hozzáférhető, területei. A fog felszínén így színtelen, ragacsos, baktériumokkal teli lepedék réteg képződik, ami gyengíti a fogzománcot és károsítja az ínyt. A lepedék idővel megszilárdul, elmeszesedik, és ebből fogkő képződik.  

A fogkő nem csupán esztétikai problémákat okoz. Megjelenésével a száj íze rosszá, a lehelet kellemetlenné válik, a fogíny begyullad. Az egészséges rózsaszínű helyett sötétvörössé, duzzadttá váló íny eleinte fogmosáskor, később étkezéskor, súlyos esetben pedig már spontán módon is vérezhet.

Ha a fogkövet nem távolítjuk el, a gyulladás krónikussá válik, aminek következtében az íny lassan visszahúzódik, elsorvad, a fogak meglazulnak, mozogni kezdenek, végül kihullanak.

Felkészült szakemberek segítenek, hogy ez veled ne történhessen meg. A fogkő eltávolítása elengedhetetlen, hogy mindig széles mosollyal fogadhasd barátaidat. 

Fogtömés

Ha már oda jutottunk, hogy nem tudtuk elkerülni, hogy kilyukadjon  fogunk, akkor mindennél fontosabb ennek minél gyorsabb orvoslása, mert eg lyukas és szuvas fog, ha nem kezelik időben, akár a fog elvesztéséhez is vezethet. 

Fogfehérítés

Bárki bármit is mond az embere számára a világos, sőt fehér fogazat a vonzó. A hófehéren csillogó fogsor  egészséget, ápoltságot, igényességet tükröz, fiatalosabbá tesz. Ezzel szemben az elszíneződött fogak kedvezőtlen benyomást, az ápolatlanság érzetét keltik. Az esztétikailag kifogásolható fogazat nem csak megítélésünket rontja, de a saját magunkról alkotott képet is torzítja. A fogazat állapota tehát egyszerre tükrözi a személyiséget, és hat arra vissza.
Szerencsére a ragyogóan fehér fogak, a mai modern fogászati eszközöknek és technológiáknak hála, szinte bármikor és bárki számára elérhetők!

Rendkívül fontos az elveszett fogak pótlása! 

Fogainkat leginkább fogszuvasodás, fogágybetegségek, illetve baleseti trauma miatt veszíthetjük el.
Már egy fog hiánya is esztétikai és egészségügyi következményekkel járhat, hiszen megtöri az arc harmóniáját és megbontja a fogazat egyensúlyát, ezért fontos a hiány mielőbbi pótlása. Ma már az implantátumok és fogpótlások innovatív technológiával, korszerű anyagokból készülnek, kielégítik akár az igen magas esztétikai, funkcionális és egészségügyi igényeket is. A Madentánál valamennyi lehetőség igényeid szerint elérhető! 

Ez csak néhány rendelőnk széles kínálatából! Bármely fogászati kérdéssel nyugodtan fordulj hozzánk, ne hagyd, hogy ne tudj vidáman széles mosollyal az életre tekinteni! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *